5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve aksiyonaretler kullanılır.

kaynağı değfiiltir]

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; huzur skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla alacaklanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından kontrolör edilen mekanizma sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

 Yangın merdivenleri dâhilen veya haricen yapılabilmektedir. Hariçardan meydana getirilen merdivenler daha az maliyeti ve görev kaybının daha az olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve çevre şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Evgin çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Yangın merdiveni kapısı kullanımında nazarıitibar edilmesi müstelzim ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Yangın Kapısı Hem davranışlevinin yitirilmemesi muhtevain hem de merdivenin sadece amacı derunin kullanılabilmesi derunin bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da makul özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu yürekğimizde yangın kapısı Adana ilişkiiniz sinein bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Yangın takkadak insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi bâtınin yangın kapısı son kadar ciddi bir öneme sahiptir.

Feza Yangın olarak binalarınıza kuruluşlacak yangın merdivenlerini en kaliteli çelik malzemelerden yapım ederek hizmetinize sunuyoruz.

Özellikle duygulu ve maliyetli materyallerin olduğu odaların kapılarının kesin yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten henüz faziletli mukavemet ve korozyona dayanıklılık katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı imalında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) taban amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide kuruluşlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki esrar, yangın, gaz yağı vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu aksi koşulların özge katlara intikalini engellemek yahut olası evetğu derece geciktirmektir.

Report this wiki page